Sånt e livet

Sitter i soffan och tar igen mig efter en trevlig kväll i går.

Började gårdagen med Ica, som gick hem efter en stund, men jag kände för att hitta på något, så jag började göra mig i ordning.
Sedan blev det fika med mamma på gottet, och efter det drog jag till 21an och tog en öl med Emelie, Vivvi och Sandra:)
Ja, sen blev det att beundra balklänningar, dricka mer öl på 21an, dra hem till Emelie och göra sig i ordning för kvällen, dra på fest, dra på krogen, dra på efterfest och slutligen dra hem.
En mycket trevlig kväll helt klart.

Nu ska jag ta det lugnt en stund och kolla på en film, sedan ska jag ut till stallet och ha möte, sen i kväll blir det helt klart en flötpizza från Empoli till mig!

I morgon blir det att gå i skolan igen:) Var ett tag sedan nu med tanke på praktiken.
Nästa helg ska jag vara funktionär hela lördagen och vara i skåne på konfirmation hela söndagen, sedan ska jag väl flytta och sedan blir det Ransäter osv...
Ser fram emot den kommande tiden!

Nu kokar nog nudelvattnet...

Sitter här...

Jaha, nu sitter jag här och bloggar igen:)

Har haft en rolig, f-f-flummig och cHuK natt med Ica<3

I går blev det lunch på bakfickan med Ica och Emelie, sen en sväng på stan, och jag köpte lite smink och så.
Det har varit typ slut ett bra tag nu...
Sen gick Ica och jag hem till mig och spelade fiol typ ett bra tag:)
Fick låna mammas fiol så vi hade en var.
Sen var det dags att gå en sväng till ICA och handla, och det gick ju som det brukar gå när man är sugen på massor godsaker. Vi kom hem med typ två kassar med mat:)
Sen blev det att äta oss proppmätta och titta på film.
En kväll som var tänkt att bli lite lagom seriös sådär, men det slutade väl med att vi kom i säng runt 4, efter att ha producerat en helt galen och totalt oseriös fic, som dessutom "råkade" bli upplagd på ff.net
Men kul hade vi:)

Nu ska jag väl snart hoppa in i duschen och sedan fixa utseendet, sedan ska jag försöka få med mig någon till ett ställe där man kan käka lunch på stan, och vara lite social.
Sen blir det att gå och titta på årets studentbal:)
Får se om jag hittar inspiration till nästa års klänning.
Jag gick ju förra året, men då hade jag köpt en ganska billig klänning, som jag inte har tänkt ha nästa år.
Förmodligen blir det att designa en klänning och sy upp den själv. Jag som är designintresserad, och dessutom helt hyfsad på att sy kan ju det, och mormor har visst ett riktigt fint tyg liggande som jag kanske kan använda. Billigt och bra:)
Då kan man lägga desto mer pengar på frisyr, smink, smycken etc.
Lite fiolspel får jag väl ta och hinna med i dag också:)
I kväll blir det att titta på bergsbestigningsfilm och mysa, om det inte dyker upp någon annan tilltalande aktivitet vill säga...

I morgon blir det plugg och möte.

Och om exakt två veckor kommer jag vara i Ransäter, är så grymt pepp:)

Nähä, duschen var det....

Life goes on...


Jaha, nu sitter jag här igen...

Vovven åkte hem i morse, och så klart är det ju lite befriande att slippa ansvaret, men det är ändå lite tråkigt.
Jag är dock väldigt säker på mitt framtida rasval nu, det blir en Rottweiler, inget snack om saken. En tik blir det förmodligen, och eventuellt kommer den få bära det charmerande namnet Bellatrix.

Men dessa djur är ju inte de enda fyrbeningarna i mitt hjärta... Funderar väldigt seriöst på att börja i en ridgrupp i höst, haha, jag har inte ridit på ridskola, på lektionshästar på typ hur länge som helat, men varför inte lixom, jag behöver ju verkligen ta tag i min sits, den är under all kritik.
Man blir verkligen ringrostig.
Från att för ett par år sedan ha ridit flera hästar om dagen, och vissa dagar 2-3 pass för instruktör, till att som nu, mysrida på morsans hobbyvalack ibland, det syns verkligen på min ridning. Men det ska bli nya tag!
Jag kan ju inte rida som jag gör nu om jag ska ha en grön unghäst nästa sommar, det är ju på gränsen till djurplågeri...
Men ja, jag har ju som alltid en plan. Och jag ska verkligen försöka få till ännu mer seriös ridning än lektion en gång i veckan. Skulle med glädje ha betalat för att rida lektion alla vardagar, men de pengarna finns inte...

Aja, i dag har jag i alla fall klippt mig och slingat håret lite... Det blev helt hyfsat... Klippningen behövdes verkligen.

Bonde söker fru har också haft premiär! Yay!
Då poppas det popcorn här i huset vill jag lova. En dag ska jag minsann hitta min bonde...

Tänkte åka hem till föräldrahemmet i dag och snacka skit, spela fiol och hämta ett tält till Ransäter, men då hade mamma och pappa helt fräckt åkt till IKEA utan mig, så det får bli en annan dag.

I morgon väntar i alla fall en heldag med brudarna, med påföljande övernattning, det blir ju asmyyys:)
Lite fiolspel ska jag väl också hinna med.
Haha, tanken slog mig just att nu spelar jag fantamig bättre än jag rider, och tro mig, då är det illa! (fast det kanske inte är helt sant, jag spelar rätt illa, för att säga det milt.)
Aja, jag är inte bitter, för jag vet att det kommer lösa sig.
En dag ska jag också flya över alla hindrena, på alla banorna som jag vill till.
Jag har en plan. Jag har alltid en plan.

NU ska jag nanna kudden. Eller nåt...

Dåligt av mig...

Åh, jag är såå dålig på att blogga, men nu blir det skärpning!

Aja, mitt liv just nu ser ut så här:

Hästar: Det är de där stora som gnäggar eller?
Haha, nä men det blir ju inte lika mycket ridning nu, men jag ska se om jag kan få tag på någon som behöver rid och stallhjälp, för jag har verkligen abstinens. Ska fixa en häst nästa sommar, men det är plågsamt långt dit.

Inredning: Yay:) Det är superkul att pyssla med det. Har precis vunnit två auktioner om lapptäcken på Tradera, och det mesta är införskaffat nu. Har förälskat mig i en jättesöt handmålad korg som dessvärre kostar typ 4000 spänn, så det blir inget med det. Har även hittat mitt ultimata drömboende i senaste "Allt i Hemmet". Droooooool!!!!

Hundar: Ja, Rottisen Tratte bor tillfälligt hos mig. Det är ju kul och mysigt, men samtidigt arbetssamt.
Han åker på torsdag.

Kortsiktiga framtidsplaner:
Den här veckan: Slinga och klippa håret. Känner för en förändring.
Ska även träffa ica som kommer hem, yay:)

Nästa vecka: Träffa folket från Alabama osv...
Ska väl kanske ner till skåne en sväng på konfirmation.
Och har jag lite tur så kanske jag får hämta ut nyckeln till nya lägenheten:)

Veckan efter det:
Flytta och pyssla med det:)
Och på fredagen blir det att åka till värmland på Ransäter Spelmansstämma<3
Ska bli så HIMLA KEWL!!! Har inte varit där på rätt många år, men nu är det dags igen. Skit i ekonomin. Kommer hem på söndag kväll.

Veckan efter det:
Flytta färdigt om jag inte har gjort det.
Skolan slutar för sommaren.
På fredagen blir det återigen att packa ner fiolen och dra iväg till skåne på Degeberga Spelmansstämma, yay:)
Kommer hem på söndag kväll.

Helgen efter är det midsommar!

Gillar mitt liv just nu. Det enda molnet på min himmel är plugget, räkningarna och prenumerationerna som ska sägas upp, men klarar jag det är jag officellt en glad skit!

en ny dag...

Jaha, det var värst vad jag var duktig på att blogga, not.
Aja, vad har hänt sen senast då?

I torsdags var det ju valborg, det gick väl helt ok, sen var jag egentligen bjuden på fest efteråt, men var så trött så jag bara däckade i soffan. Sov som en drogad baby hela natten.

I fredags var jag trött i hela huvudet efter stressen med allt, så det blev att ta det lite lugnt.
Åkte ut till hästastallet och red ut en sväng på Chero med Nina och Alex, sen hem till soffan igen och plugga.

I lördags blev det en sväng på stan där jag gick i affärer och käkade lunch på gottet med Emelie.
Sen bar det av till stallet där det blev ett dressyrpass med Chero i paddocken.
Jag hade väl en av mina mer nybörjaraktiga dagar, och efter vissa svårigheter med att slappna av i traven, så blev det en del galopparbete. Han var lite tokig i början, med var riktigt trevlig i slutet. Sen hem till hemmet och ha filmkväll med gänget. Efter att ha tittat på först "Den slutgiltiga lösningen" och sen "Die Welle", låg vi och diskuterade politik till typ 4 på morgonen. Det var väldigt underhållande, och vi kom fram till helt knäppa saker.

I går vaknade jag plågsamt tidigt, typ vid halv tio. Och eftersom lägenheten hade folket från dagen innan kvar, så fortsatte diskussionen, sen blev det plötsligt skolarbete.
Sen fick jag panik när jag insåg att jag aldrig skulle hinna ta stallet och göra mig i ordning innan jag skulle bli upphämtad, men det löste sig.
Jag gick till stallet och tog hand om Compan och Chero, skrittade även ut en underbar sväng på lilla Chero. Hade hela tiden en hemsk känsla av att det kommer dröja länge innan jag får rida honom igen. Det är verkligen sann ridglädje att sitta på honom, jag önskar så att det kunde vara det med lite fler av de hästar jag rider... Men nästa sommar då ska jag fan hitta en bra häst.
Well, sen kom mamma och hämtade mig i stallet, och sen bar det av till landet och raka vägen ner i ett varmt bad för en gångs skull. Härligt:)
Sen trerättersmiddag för Rasmus som fyllde år, och sen sova soffan.

I dag var det praktik, var så sjukt trött i morse. En sväng på stan och lite mathandling och sen hem till lägenheten där jag är nu. Plugg ska göras resten av dagen
Sjukt trött på det nu, men måste man så måste man, och snart är det sommarlov, och sen börjar trean och sen är det inte långt till studenten, som visserligen blir två år försenad men ändå, så det finns ljus där framme:)

Aja, plugg var det...

RSS 2.0